Українська    |   English
На первую страницуКарта сайтаСвязаться с нами
Інженер-Сервіс
Новини Про компанію Сервіс-центр Оренда ПТС Бібліотека Контакти

Каталог

Відеокамери
Рекордери
Відеомонітори
Мікшери та блоки відеоефектів
Системи маршрутизації та розподілу сигналів (матриці)
Пристрої компресии та передачі сигналів
Пристрої для синхронізації обладнання
Модульна система
Контролери
Телесуфлери
Об'єктиви
Штативи
Пристрої стабілізації камер
Компендіуми
Джерела живлення
Освітлювальне обладнання
Автоматизація мовлення та виробництва новин
Архівування матеріалів
Вимірювальне обладнання
Службовий зв'язок


Оренда обладнання
Контакти
Вакансії
Форум
Наші проекти


Логін
Пароль
Реєстрація »
Забув пароль
 

Інженер-Cервіс   »  Новини 
 
Новини




Коли встає питання до використання хмарних сервісів, мовлення все ще відстає від ІТ галузі. Так частково питання вирішене: існують сервери відтворення та рішення пост-про, які побудовані на віртуальних платформах задля децентралізації та спрощення операційної діяльності. Але навряд чи це можна в повній мірі сказати про інтеркоми — цей сегмент потребує підключення в реальному часі та й досі стоїть на перевірених часом апаратних рішеннях.
 
 

Але пандемія примусила змінити точку зору на багато речей у житті та роботі. Частково це торкнулося і бродкасту. За останні 18 чи більше місяців мовники шукали нові хмарні або віртуальні рішення службового зв’язку щоб забезпечити продуктивне спілкування в новій парадигмі медіа виробництва.

При багатьох «за» щодо використання хмарних рішень, є істотне «проти» на користь традиційних, апаратних інтеркомів, саме на ньому наполягають розробники: це можливість повної втрати зв’язку у форс-мажорних обставинах.

«В момент, коли все відключено, службовий зв'язок все ще повинен повноцінно виконувати свої обов’язки», – впевнений Ніко Льюіс, старший менеджер з продажів RTS Intercoms по регіону EMEA. «Уявіть собі телевізійне шоу: виходить з ладу камера чи мікрофон і звукорежисер перестає чути гостя. Нема питань, ми просто кажемо режисеру обрати іншу камеру, а звукорежисер матиме змогу швидко замінити мікрофон на запасний»

«Здається все просто. Але уявіть собі ситуацію, коли жодна людина не матиме змогу передати цю інформацію та виконати прості дії», – додає Льюіс. «Службовий зв'язок — це критично важливий компонент медіа виробництва, саме тому ми відкладаємо хмару до останнього. Ви взагалі можете не робити цього, а використовувати зв'язок у наш усталений спосіб за допомоги технології OMNEO»

Щодо адаптації хмарних рішень Льюіс каже: «майбутнє покаже», однак ми вважаємо, що для медійників перехід до хмарного службового зв’язку — неминучій.

Щодо надійності хмарного рішення слід зрозуміти, що втрата зв’язку з віртуальною платформою може залишити вас без інтеркому, а у випадку коли для медіа виробництва використовується комплексна хмарна система — мовника чекають значно більші проблеми, аніж тільки зникнення службового зв’язку. Також, якщо ваші апаратні панелі та матриця зв’язку для комутації використовують інтернет, втрата підключення автоматично призведе до втрати зв’язку.

Тож, відповідь на питання «повинна хмара стати частиною службового зв’язку чи ні» лежіть в новітній історії. Певний час був деякий опір щодо використання audio over IP (AoIP) в якості базового протоколу зв’язку, але зараз все наче стабілізувалося. Матриці та Partyline системи ще працюють, але AoIP, частково в некомпресованому вигляді все більше використовується в системах службового зв’язку: Dante, AES67 та SMPTE ST 2110-30 вже стали хребтом багатьох інсталяцій. Якщо хмара рухається в цей бік, її застосування для інтеркомів стає все більше реальним.



« До списку новин  
 
Розширений пошук



 посилання на FaceBook
QR код посилання на FaceBook

посилання на twitter
QR код посилання на FaceBook


 






    +38 (044) 593-18-20
+38 (073) 593-18-20
+38 (096) 532-96-82
+38 (095) 532-96-82
Telegram cервісного центру @Engineer_Service
  Copyright © Інженер-Сервіс
Усі права захищено


   Створено у ROMART, 2007
 
 
    e-mail: info@engineer-service.tv
м. Київ, вул.Вавилових, 15
Авторизиований сервісний центр професійного відеообладнання Panasonic, Sony, JVC, Fujinon, Canon